Napraw „Ten iPhone jest już aktywny. Możesz teraz odłączyć ten iPhone. ”

Niektórzy użytkownicy urządzeń Apple iPhone lub iPad mogą napotkać problem, gdy próbują podłączyć swoje urządzenie do komputera i zsynchronizować je z iTunes, gdzie pojawia się komunikat, który mówi:

Ten iPhone jest już aktywny. Możesz teraz odłączyć ten iPhone.

Aby przejść obok tej wiadomości i zezwolić na synchronizację urządzenia, wykonaj następujące kroki.

System operacyjny Mac

  1. Zamknij iTunes.
  2. Z Findera wybierz „ Idź ”> „ Narzędzia ”> „ Terminal ”.
  3. Wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij „ Enter ”:
    • defaults delete com.apple.iTunes StoreActivationMode

Windows

  1. Zamknij iTunes.
  2. Przytrzymaj klawisz Windows, a następnie naciśnij „ R ”, aby wyświetlić okno dialogowe „ Uruchom ”.
  3. Wykonaj jeden z następujących kroków:
    • W przypadku 32-bitowych wersji systemu Windows wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij „ Enter ”:

      C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0

    • W 64-bitowych wersjach systemu Windows wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij „ Enter ”:

      C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0